Ασάφειες και μεθοδεύσεις στις μετατάξεις του προσωπικού της Αγροφυλακής

Ασάφειες και μεθοδεύσεις στις μετατάξεις του προσωπικού της Αγροφυλακής

Αρ. Πρωτ. 21218/03.08.2011 

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ασάφειες και μεθοδεύσεις παρατηρούνται εκ μέρους της Κυβέρνησης στο ζήτημα της μετάταξης του προσωπικού της Αγροφυλακής. Η αναστάτωση και η ανασφάλεια που διακατέχει τους αγροφύλακες, είναι μεγάλη, καθώς δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση και κανένας διάλογος των αρμόδιων Υπουργών με τους εκπροσώπους του Σώματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μετάταξη όλων των στελεχών στη Δασική Υπηρεσία, χωρίς καν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν καμία πληροφόρηση. Η μοναδική πληροφόρηση που είχαν, ήταν η διακοπή της μισθοδοσίας τους από τον Ιούλιο μέχρι νεωτέρας.

Τα στελέχη της Αγροφυλακής δεν γνωρίζουν εάν θα μεταταχθούν με την ίδια ειδικότητα και στα ίδια καθήκοντα, που έως τώρα επιτελούσαν, αλλά και αν θα υποστούν υπηρεσιακές μεταβολές, που δεν τους ευνοούν. Τα συναρμόδια Υπουργεία τηρούν σιγήν ιχθύος, προφανώς διαβουλεύονται και συζητούν με αυτούς που επιθυμούν και όχι με τους εκπροσώπους του Σώματος. Αυτή η κατάσταση υποκρύπτει σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, που επιτείνουν την ανασφάλεια του εν λόγω προσωπικού. Ακόμη περισσότερο, όμως, η ανασφάλεια επιτείνεται από τη διακοπή της μισθοδοσίας τους, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία μετάταξης του προσωπικού της Αγροφυλακής και πότε θα γίνει η συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας τους;

- Πώς διασφαλίζεται, ότι οι Αγροφύλακες δεν θα υποστούν καμία υπηρεσιακή μεταβολή, που βλάπτει τους ίδιους;

Απαντήσεις Υπουργείων